“We mogen weer!”

Dinsdag 21 april 2020 om 19.00uur zat iedereen met spanning te kijken naar de persconferentie van premier Rutte: “Vanaf woensdag 29 april a.s. mag de jeugd tot en met 18 jaar weer trainen op de sportvelden”. Met deze 1e versoepeling van de intelligente lockdown, gaat een grote wens van veel jonge sporters én hun ouders in vervulling. Na een wekenlange pauze, kan en mag er in ieder geval weer samen in teamverband getraind worden. Wél gelden er strenge regels die de clubs samen met de gemeenten hebben opgesteld. Op deze pagina van Gemeente Breda vind je specifieke informatie: informeer jezelf goed en volg ook de regels van jouw club op!

Anderhalve meter afstand voor 13 tot en met 18 jaar

Voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar vraagt trainen toch meer aanpassing dab bij de jongere jeugd: de ouder jeugd dient sowieso ook op de training anderhalve meter afstand te bewaren. Een eenvoudig oefenpotje zit er dus niet in. Wél overpassen en andere oefeningen met voldoende afstand.

Let op: kleedkamers en kantine gesloten

De kantine blijft gesloten en douchen doen de kinderen thuis. Maar als de versoepeling van de coronamaatregelen dan toch ergens zichtbaar is, dan is het wel het voetbalveld waar de ballen weer volop rollen en door de lucht vliegen, evenals het gegil van enthousiaste kinderen!

Ben Sportief & Toon Respect: respecteer de regels tijdens de coronacrisis, zodat we zo sportief mogelijk kunnen doen!

Deel jouw berichten ook onze Instagram en Facebook!

#alleensamenverslaanwecorona