De Groene Kaart

Ben Sportief & Toon Respect willen zoveel mogelijk sportief en respectvol gedrag op en rond de Bredase voetbalvelden en omstreken. Met de Groene Kaart willen wij bijzonder positief gedrag door spelers belonen!

Waarom de Groene Kaart?

Ieder voetbalteam van JO 7 t/m JO 12 (basisschool leeftijd) krijgt een set Groene Kaarten voor gebruik bij thuiswedstrijden. De Groene Kaart wordt bij een uitzonderlijk sportieve of respectvolle actie uitgedeeld aan een speler van het eigen team door bij voorkeur 2
ouders/verzorgers die geen trainer/leider zijn van het team.

Het uitdelen van de Groene Kaart

Deze ouders/verzorgers vertellen tijdens de nabespreking van de wedstrijd wat ze gezien hebben m.b.t. sportief en respectvol gedrag. Indien er een opvallende aanleiding voor is, delen zij de Groene Kaart uit en vertellen waarom betreffende speler deze kaart verdiend heeft. Het is dus niet verplicht om iedere wedstrijd de Kaart uit te delen. De speler die de Groene Kaart heeft gekregen, mag de kaart direct in de kantine inruilen voor 1 consumptie. De Groene Kaart is alleen geldig op de dag van uitgifte.

Initiatief en meedoen

De Groene Kaart is een initiatief van Stichting Overleg Bredase Amateurvoetbalverenigingen ter bevordering van een positief voetbalklimaat op én rond de voetbalvelden. Doe ook mee en meld je aan bij de commissie Sportiviteit & Respect van jouw club!

Powered by